Descriere
Doze și recomandări de utilizare pentru aplicare foliară:
Legume (ardei, tomate, vinete, castraveți); pepeni – 5l/ha (500ml/1000mp/minim 50 l apă); de la creșterea fructelor;3-4 aplicări la 10-15 zile.
Varză; salată – 5l/ha (500ml/1000mp/minim 50 l apă); odată cu formarea căpățânii; 3-4 aplicări la 10-15 zile.
Rădăcinoase (morcov, păstârnac, țelină, pătrunjel, căpșun) – 5l/ha (500ml1000mp/minim 50 l apă); de la creșterea fructelor; 3-4 aplicări la 10-15 zile.
Pomi fructiferi semințoase (măr, păr) – 5-7 l/ha, (500 ml/700-1000mp/minim 50l apă); concentrația maximă a soluției 2%; începând cu momentul când fructul atinge mărimea unei nuci până la 3 săptămâni înainte de recoltare; 4-5 aplicări la 10-14 zile.
Pomi fructiferi sâmburoase – 5-7 l/ha, (500 ml/700-1000mp/minim 50l apă); concentrație maximă 2%; de la legarea fructelor până la 3 săptămâni înainte de recoltare.
Viță de vie – 5l/ha, (500 ml/1000mp/minim 50l apă); de la creșterea boabelor în ciorchine
Conținutul unui flacon de 500ml este suficient pentru a acoperi o suprafață de 700-1000 mp în funcție de doza omologată pentru fiecare cultură în parte. Cantitatea de apă este specifică fiecărei culturi.
Instrucțiuni de utilizare: Folosiți suficientă apă pentru acoperirea cât mai bună a plantelor. Evitați aplicarea fertilizantului în timpul zilei când soarele este foarte puternic și temperatura este ridicată. Plantele cu foliaj mai tânăr sau aflate sub stres pot fi mult mai predispuse la arsuri. În aceste condiții trebuie reduse dozele și intervalele de aplicare. Produsul este recomandat pentru cultura ecologică a mărului.
Fertimaxx Calciu este utilizat pentru eliminarea carenței de calciu, care se manifestă în general prin uscarea vârfului vegetativ, răsucirea frunzelor tinere, fermitatea redusă a fructelor
Pregătirea soluției: Umpleți rezervorul mașinii de stropit cu jumătate din cantitatea de apă și porniți agitatorul. Adăugați cantitatea de produs recomandată, adăugați restul de apă si mențineți agitatorul pornit.
Fertimaxx Calciu – asigură sporuri de producție și calitatea fructelor si legumelor (mărime,fermitate)
– mărește rezistența fructelor si legumelor la transport și depozitare
– crește productivitatea culturilor chiar și în condiții de stres (soluri acide, nisipoase, secetă)
– reglează dezechilibrele de nutriție (în special la culturile fertilizate cu cantități mari de azot și potasiu)




